Energiamegtakarítás

Intelligens, biztonságos és még energiatakarékos is? Igen!

ENERGIAMEGTAKARÍTÁS

 

Egy intelligens házban egy-egy kapcsoló megnyomásával egy sor állapotváltozás idézhető elő. Ilyenek például, amikor a riasztó bekapcsolásával automatikusan lekapcsoljuk az összes villanyt, lehúzzuk a redőnyöket, pár fokkal csökkentjük a hőmérsékletet, stb., így jelentős energiamegtakarítást érhetünk el.

Egy épületben a legtöbb energiát a fűtési és hűtési rendszerek használják el, így ennek intelligensé tételével spórolhatjuk a legtöbb pénzt és energiát.

Energiamegtakaritas 2

Olcsóbb világítás

Az intelligens világításvezérlés még a LED világítást is képes energiahatékonyabban működtetni. Fényerő-szabályozás esetén például nem csak plusz energiát spórolunk meg, de még a LED élettartamát is növeljük.

A legtöbb intelligens rendszer esetében lehetőség van az elfogyasztott energia mérésére, világítási körönkénti lebontására, így a rendszertől kapott diagrammok és grafikonok segítségével az energiafogyasztás kielemezhető, a költségek tovább optimalizálhatóak.

Az elektromos, motorizált függönyök, zsalúziák és redőnyök intelligens rendszerbe való integrálása nem csak kényelmi szempontok miatt lehet fontos, ugyanis ezek az árnyékolók kiegészítő szerephez juthatnak az energiatakarékos fűtés és az energiatakarékos világításvezérlés területén is.

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.