Társasházak, lakóparkok

Ha Ön társasház üzemeletető vagy építtető, jól tudja, hogy az épületben lévő közös helyiségek energiafelhasználása sokszor pazarló módon működik.

TÁRSASHÁZAK, LAKÓPARKOK

 

A lépcsőházba belépve a lakó felkapcsolja a villanyt, de minek ég az összes villany 3 percig, ha ő csak a földszintre megy? Vagy Ön mikor szerez tudomást egy elromlott liftről? Akkor, amikor már mindenki Önt hibáztatja vagy időben, amikor még csak pár lakónak kellett gyalog felmennie a 4. emeletre?

Vendéglátó

Központi vezérlés az Ön kezében

Épületautomatizálás során a társasházban található - közös helyiségekben lévő -elektromos berendezés egy komplett egységgé alakítva, központilag vezérelve működik. Ezáltal a berendezések között logikai kapcsolatok alakíthatók ki, az épület „életre kel”, interaktív módon irányítható, előre beprogramozható, ennek köszönhetően a lehető leggazdaságosabban használja fel a rendelkezésre álló energiákat: a gázt, a villamos áramot, a vizet, a távhőt, de a saját magunk által előállított energiával (napenergia, szélenergia) is tud még hatékonyabban gazdálkodni.


Az egész rendszer működhet akár egy gombnyomásra is, távolról, okostelefonról, tabletről, számítógépről könnyedén irányítható.

Az intelligens épület központi vezérlő egysége kommunikál az épület különböző részein elhelyezett érzékelőkkel, amelyek egész nap többek között a hőmérsékletről, a fényerőről, az épületben történő mozgásról, az esetlegesen keletkező füstről vagy külső behatolásról, üvegtörésről, kiégett izzóról stb. szolgáltatnak információt.

Mivel ezek az információk a központi vezérlő egységben elraktározódnak, pontosan nyomon követhető és naplózható az épület energiafogyasztása. Könnyen kezelhető applikáció segítségével elemzéseket készíthet, így optimalizálhatja a fenntartási költségeket. A biztonságtechnikai rendszerek integrálásával Ön távolról is figyelemmel kísérheti, mi zajlik a társasházban.

Annak ellenére, hogy társasház okossá válik, a lakásoknak nem szükséges modernizálni, hiszen ezek különálló egységeket képeznek, és az intelligens smart home rendszer képes zónákra osztani az épületet: csak azokon a területeken automatizáljuk az épületet, ahol Ön szeretné.

Épületautomatizálás után Ön biztos lehet abban, hogy társasháza a nap 24 órájában költséghatékonyan, energiatakarékosan és biztonságosan működik. Ráadásul a legmodernebb technikák és fejlesztések felhasználásával, a maximális kényelmet biztosítva.

Az intelligens rendszerét távolról is elérheti, így bárhol ellenőrizheti vagy irányíthatja társasházának elektromos eszközeit.

 

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket!

Hívja a 06-20-937-6306-os telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@prim-szolg.hu e-mail címre.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.