Legyen okos lakása!

Ha Ön lakóparkban vagy társasházban él, akkor még egyszerűbb helyzetben van otthonának intelligenssé alakításakor. Hogy miért?

LEGYEN OKOS LAKÁSA!

 

Ha rádiófrekvenciás smart home rendszert választ, akkor a vésés, kábelezés zajától is megkíméli saját magát és a szomszédokat is

Intelligens lakásában a központi vezérlő egység képes a fűtés-hűtést, a világítást, a redőnyöket, zsalúziákat, a biztonsági és beléptető rendszert, a multimédiás lejátszókat valamint akár a háztartási eszközeit is úgy működtetni, hogy az Önnek energiát és pénzt takarítson meg, mindeközben a kényelem legmagasabb fokát biztosítják.

Lakása automatizálásával Ön egy olyan interaktív otthonban élhet, amely maximálisan az Ön igényeit szolgálja.

fűtés

Fűtés, ahogy Ön akarja

A smart home rendszernek köszönhetően a fűtési hőmérséklet változása percre pontosan, napszakoknak megfelelően előre programozható. Termosztátra nincs szükség, mert az intelligens rendszerrel felszerelt lakásokban helyiségenkénti hőmérséklet-mérés történik a kapcsolókba épített hőmérséklet-érzékelők segítségével. A szabályozást pedig maga az intelligens központ végzi: az összes adatot (helyiség hőmérséklet, külső hőmérséklet, páratartalom, napszak, felhasználói igények, várható időjárás stb.) figyelembe véve. A beállításokat és a hőmérsékletet egyszerűen, akár távolról is módosíthatja. Így például ha télvíz idején napközben a fűtést energiatakarékos hőfokon tartotta, de Önnek vagy gyermekének hirtelen haza kell térnie, már az induláskor, munkahelyéről feljebb állíthatja a hőmérsékletet, így mire hazaér, kellemes meleg várja.

Világítás

Világítás

Egy okos lakásban nem egyszerűen a villanyt kapcsoljuk fel, hanem az egyedi beállításoknak köszönhetően mindig a megfelelő hangulatot tudjuk megteremteni. Gondoljon csak bele, mely helyiségekben, mely világításokat szokott felkapcsolni például felkelés után vagy amikor hazaér a munkából? Ezeket a hangulatokat egy gombnyomásra vagy akár anélkül (előre programozottan) tudjuk előidézni, ráadásul energiát és pénzt is spórolva. Az intelligens világításvezérlés még a LED világítást is képes energiahatékonyabban működtetni. A kért világítási hangulatokat és beállításokat akár falvésés és kábelezés nélkül is létre tudjuk hozni. A távoli elérés szintén a kényelmet, a biztonságot, az ellenőrizhetőséget szolgálja.

Enerrgia

Energia

A legtöbb intelligens rendszer esetében lehetőség van az elfogyasztott energia mérésére, akár világítási körönkénti lebontására, így a rendszertől kapott diagrammok és grafikonok segítségével az energiafogyasztás kielemezhető, a költségek tovább optimalizálhatóak. Az elektromos, motorizált függönyök, zsalúziák és redőnyök intelligens rendszerbe való integrálása nem csak kényelmi szempontok miatt lehet fontos, ugyanis ezek az árnyékolók kiegészítő szerephez juthatnak az energiatakarékos fűtés és az energiatakarékos világításvezérlés területén is.

Biztonság

Biztonság

Ha okos otthonnal rendelkezik, okostelefonjáról, számítógépéről vagy tabletjéről távolról is ellenőrizheti és szükség esetén le is kapcsolhatja a rendszerbe kötött elektromos eszközöket (akár a bekapcsolva maradt vasalót is). Valamint távolról láthatja azt is, kik érkeznek és csengetnek be otthonába, hiszen a kamerával ellátott kaputelefon képes a videót az Ön zsebében lévő eszközökre továbbítani. Nem kell tovább azon aggódnia munkahelyén vagy egy nyaralás során, hogy otthonában minden rendben van-e. Az úgynevezett jelenlét szimuláció segítségével olyan hatást kelthet, mintha Ön otthon lenne. Nyaralása, napközbeni távolléte során igen hasznos funkció lehet, hiszen a legtöbb betörést olyan időszakokban követik el, amikor a ház tulajdonosai nincsenek otthon.

Előfordult már Önnel, hogy véletlenül eláztatta szomszédját, (vagy épp fordítva szomszédja Önt) mert a mosógép csöve önálló életre kelt? Ha intelligens lakásban él, többé nem fordulhat elő Önnel ez a kellemetlen, sok munkával és bosszúsággal járó helyzet. Egy apró vízfolyás érzékelő gondoskodni tud a biztonságos mosásról. A padlóra folyt víz érzékelése esetén azonnal elzárja a vízcsapot és értesíti Önt okostelefonján a fennálló helyzetről.

Talán mindez hihetetlennek tűnik, de egy intelligens lakás ezt is tudja, sőt képességeinek valójában csak a képzelet szabhat határt, hiszen a legtöbb egyedi elképzelés is megvalósítható. És mindez már nem a jövő zenéje, hamarosan az Ön otthonában is működésbe léphet…

 

Kérje ingyenes helyszíni felmérésünket!

Hívja a 06-20-937-6306-os telefonszámot vagy írjon e-mailt az info@prim-szolg.hu e-mail címre.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.